Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха над 60 000 къса цигари

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 60 440 къса (3022 кутии) цигари при четири отделни проверки.

На 31.03.2023 г. митнически служители от сектор „Борба с наркотрафика Русе“ селектират за проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе пътуващ за Германия микробус, управляван от български гражданин. При проверката митническите инспектори откриват във фабрични кухини зад шофьорската седалка и в задната част на автомобила 1216 кутии цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизен бандерол.

Същия ден служители от сектор „Борба с наркотрафика Лом“ извършват проверка на бордова платформа за превоз на автомобили, управлявана от български гражданин. Той е заявил, че пътува за Румъния и не превозва стоки и багаж. В хода на контролните действия митническите служители установяват, че пренася 1456 кутии цигари от различни търговски марки, всички облепени с валиден български акцизен бандерол.

Също на 31.03.2023 г., на ГКПП Никопол, митнически служители на сектор „Оперативен контрол Свищов“ селектират за проверка товарна композиция, управлявана от чужд гражданин. В хода на проверката е установено, че на различни места в шофьорската кабина на превозното средство са укрити 110 кутии цигари с турски акцизен бандерол и 20 кутии цигари с надписи DUTY FREE.

Други 220 кутии цигари с български акцизен бандерол са открити в дървена кутия с инструменти в лек автомобил, управляван от български гражданин, който е излизал от страната през ГКПП Дунав мост – Русе на 01.04.2023 г.

По случаите са съставени актове за установените административни нарушения, а акцизните стоки са иззети.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе