В ПЗГ „Добруджа“ отбелязаха Деня на европейските автори и Световния ден на театъра

На 27 март 2023 г. Европейската комисия отбелязва за първи път Деня на европейските автори – нова инициатива, ръководена от комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел. Целта на този ден е да се насърчи четенето сред младите.

Във връзка с тези две събития, гост на ПЗГ „Добруджа“ бе Христо Христов – актьор, режисьор и ръководител на театрално студио „АРТИСТИК“. Той прочете пред учениците разказа „Магьосникът и неговата пирамида“ от сборника „Кривата на щастието“ на любимия си автор Иво Иванов. Действителни истории за спорта, Вселената и всичко останало… Спортът е претекст и възможност да бъдат потърсени отговори на въпроси, вълнуващи всеки мислещ човек – какъв е смисълът на живота и смъртта, на стремежите и амбициите, къде е мястото ни във вселената? Историите на Иво Иванов са за действителни личности, места и събития, чиято истинска стойност е всъщност в спотайващите се между редовете послания.

„Ако действително сме тук само колкото да разрошим тревата…една недоловима въздишка във вятъра, то какъв е смисълът?
Може би, казва Уудън, смисълът е просто в това да откриеш потенциала си и да не спреш да го развиваш до последния момент: независимо дали си монтьор, зидар, учен или лекар. Ако всеки следващ ден е твоят най-голям шедьовър представете си каква ще бъде изложбата в самия край.“
Из „Магьосникът и неговата пирамида“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе