ОДМВР-Силистра в готовност за законосъобразното провеждане на изборите за Народно събрание

Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и РД „Гранична полиция” ще се включат в охраната на 223 избирателни секции в областта в деня на вота за Народно събрание на 02 април. Охраната на помещенията за гласуване, изборните книжа и бюлетини и устройствата за гласуване ще бъде поета от полицията в събота около обяд и ще продължи до приключване на изборния процес и предаването на материалите в РИК. Във всички избирателни секции са извършени предварителни проверки от екипи на полицията и пожарната с оглед гарантиране на сигурността.

В ОДМВР-Силистра е сформиран оперативен щаб под ръководството на областния директор старши комисар Мартин Недялков, който ще управлява силите и средствата на дирекцията и ще осъществява взаимодействие с институциите, имащи отношение към изборния процес.

Всички полицейски служители, които ще охраняват секции и ще изпълняват задачи по опазване на обществения ред в изборния ден, са преминали инструктажи за ангажиментите и правомощията им.

Мобилни екипи от служители на икономическа и криминална полиция ще работят за своевременни проверки на сигнали за нарушения на политическите права на гражданите.

Създадена е организация гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, също да могат да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета в сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР-Силистра, в РУ-Дулово и в РУ-Тутракан ще работят на 01 април от 08:30 ч. до 17:00 ч., а на 02 април – от 08:30 до 19:00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе