Ново въоръжение за полицията в Силистра

С два нови бойни полуавтоматични пистолета „Валтер“ и четири електропреносими прибора „Тейзър“ Х2 разполагат от днес служителите на ОДМВР-Силистра. Те бяха връчени на областния директор старши комисар Мартин Недялков от заместник – главния секретар на МВР главен комисар Станимир Станев, който днес бе на работно посещение в Областната дирекция на МВР.

На кратката церемония в присъствието на ръководни служители главен комисар Станев подчерта, че усилията на ръководството на МВР са насочени към подновяване на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка на всички структурни звена във вътрешното ведомство. „Идеята е полицейските служители да бъдат добре оборудвани, добре облечени и снабдени със съвременно оръжие, за да имат самочувствието да реагират в екстремни ситуации“, каза заместник-главният секретар. Той изрази надежда, че новите оръжия ще бъдат използвани основно за поддържането на добра бойна подготовка на служителите, а не в реална обстановка.

Двадесет служители на ОДМВР-Силистра вече са преминали специализирано обучение за работа с новите образци въоръжение.

Главен комисар Станев изрази задоволство от създадената организация и постигнатите резултати на ОДМВР-Силистра. С ръководния състав той обсъди служебни аспекти на предприетите мерки за законосъобразното провеждане на предстоящите парламентарни избори.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе