Четвърта работна среща по проект „Еразъм“ в икономическата гимназия

Днес в Професионалната гимназия по стопанско управление администрация и услуги „Атанас Буров“ – Силистра „Да учим в мир“ се състоя поредната четвърта работна среща „Да учим в мир“. Присъстваха партньори от четири държави, от Полша, Румъния, Испания и Италия. Програмата започна с кратък празничен концерт, от 14 часа предстои посещение в общинска администрация и среща с отговорник по противообществените прояви. Учениците ще посетят ботаническата градина в Балчик, ще посетят и Варна, Свещари.

По проект „Еразъм“ работим от 15-16 години. Имаме реализирани много проекти. След една седмица имаме още един проект, който е свързан с професионалното образование.

„Учениците добиват различни умения, от една страна имат възможност да говорят на чужд език. Работният език е френски и английски. Има и дейности, свързани с информационните технологии. Когато организираме нашите ателиета, образуваме групи с участници от всички националности, т.е те се учат да работят в екип. Днешната среща е с цел гостите ни да добият представа за част от нашата култура. Всяка една държа се опитва да покаже най-доброто от нейната, култура, традиции. До сега имахме мобилности, в Испания, Италия, Полша и Румъния. Във всяка една държава, дейностите, които организират са много интересни. Много ползи има от тези срещи“, сподели за Общинско радио-Силистра Снежана Стойчева, преподавател по френски език в гимназията.

„В продължение на месец с много трепети организирахте това ваше посрещане. Надяваме се да сте доволни! Сигурна съм, че слънчева Силистра ще ви донесе много настроение. Ще имате възможност да съчетаете полезното с приятното. Подготвили сме ви много изненади и пътешествия, сподели директорът на гимназията Денка Михайлова приветства гостите.

Четвърта работна среща по проект „Еразъм“ икономическата гимназияДнес в Професионалната гимназия по стопанско…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, March 20, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе