Проведе се среща между библиотеките в Силистренско

На 2 март Регионалната библиотека беше домакин на регионална конференция „Библиотеките от област Силистра в дигиталния свят“. Конференцията е заключително събитие от продължилия шест месеца проект „РАЗВИТИЕ НА ДИГИТАЛНИ КОЛЕКЦИИ И ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ НА БИБЛИОТЕЧНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ В ОБЛАСТ СИЛИСТРА“ и финансирана по програмата на Министерство на културата за разпределяне на допълнителни средства на регионалните библиотеки за осъществяване на експертно-консултантска и методическа дейност.

Официални гости бяха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, зам. кмет Хуманитарни дейности на Община Силистра г-жа Мария Недялкова, г-жа Цветана Игнатова – директор на Дирекция Хуманитарни дейности в Община Силистра и г-жа Мария Неделчева – експерт в РЕКИЦ – Читалища.

В продължение на шест часа присъстващите изслушаха осем доклада на свои колеги от пет общини, дискутираха и обменяха опит и добри практики. Представените на конференцията доклади ще бъдат публикувани в сборник, който ще се разпространява безплатно в читалищата от област Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе