11 пожара горяха в Силистренско през уикенда

Единадесет са пожарите, загасени от екипи на противопожарните звена в област Силистра в периода 24-27 февруари. В три от случаите са нанесени материални щети, а в останалите осем не са допуснати загуби.

Пожар в комин се прехвърлил върху тавана на къща и унищожил около 10 кв.м от него. Произшествието е станало на 26 февруари около 18:30 часа в село Ветрен. Изгоряло и имущество, но е спасена къщата след намесата на огнеборци от РСПБЗН-Силистра, които загасили пожара.

Неизправен комин причинил и друг пожар – в къща в село Господиново, на 24 февруари. Екип на Противопожарен участък – Кайнарджа се отзовал на сигнал, получен в 13:15 часа, и потушил пожара. Изгорели 50 кв.м покривна конструкция, битова техника и имущество. Спасен е съседен навес.

Огнеборци от Участъка в Кайнарджа загасили и друг пожар, възникнал същия ден около 19:15 часа. Вследствие на късо съединение се запалила стая на къща в село Добруджанка, при което изгорели мебели и имущество и се опушили около 30 кв.м стени, но е спасена къщата.

Шест пожара в сухи треви в районите селата Айдемир, Брадвари, Белица, Кайнарджа, Войново и град Главиница и два в комини на сгради на два адреса в Силистра са загасили още огнеборците в периода 24-27 февруари. Няма допуснати материални щети.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе