Богата програма за 3 март в Силистра

Тържество на площад „Свобода“ в Силистра предстои по повод националния празник 3 март, което е събитие от програмата „Пред олтара на свободата“ на община Силистра в партньорство с Общински комитет „Васил Левски“ и Общински клуб „Христо Ботйов“.

Начало – 10.30 ч., с ритуал по издигане на националното знаме на Република България; слово от д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра, и изпълнение на Емили Джамбазова от Музикална студия „До Ре Ми“.

Шествие с признателност към героите и прослава на свободата, поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и граф Лев Толстой.

Следва празничен концерт „С песните на България“ с участието на ДФФ „Добруджанче“ при Ансамбъл „Силистра“ на НЧ „Доростол –1870“ и на гласа на Родопите – народния певец Николай Славеев.

Тази година честта да издигне националното знаме на България има знаменосецът Михаил Михайлов Илиев от 12.а клас на ПМГ „Св. Климент Охридски“, член на Клуб „Васил Левски“ при едноименния общински комитет, призьор от различни училищни, общински, национални и световни прояви в математически и сродни науки.

Негови асистентки са Мила Ивелинова Симеонова от 12 клас на Езикова гимназия „Пейо Яворов“, която е с и изявени интереси в областта на природните науки, биологията и химията, но има награди и постижения и в литературни конкурси,

и Никол Руменова Цонева – 12 клас на Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги ,,Атанас Буров”, стипендиант на едноименната фондация, носител на награди от конкурси за бизнес идеи, визионерство и др. в това направление, членувала е в Клуб „Млади възрожденци – горди българчета“ към Общински комитет ,,Васил Левски” – Силистра.

Тържество на площад "Свобода" в Силистра предстои по повод националния празник 3 март, което е събитие от програмата "…

Posted by Jordan Georgiev on Thursday, February 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе