Приключват дейностите по трансграничен проект с партньорите на Силистра от Новодари, Румъния

Приключват дейностите по трансграничен проект с партньорите на Силистра от Новодари, Румъния, който даде възможност да се изградят велоалеи, да се закупят велосипеди и да се създадат зарядни станции, соларен паркинг и станции за зареждане на електро автомобили. Успешното партньорство на община Силистра трябва да продължи и да се насочи към използването и на ресурсите по програма Рейн- Дунав с активната работа на двете правителства. Програмата има сериозен финансов ресурс и бихме могли да работим от двете страни по поречието на р. Дунав, в това число и за изграждане на мостово съоръжение.

Кметът припомня, че: С Решение № 70/ 31.01.2018 на Мониторинговия комитет на Програма INTERREG VA Румъния – България 2014-2020 г., бе одобрен за финансиране проект ,,Silistra- Eco-friendly-Viable-Electrical-Navodari Transport – Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра. Общата безвъзмездна финансова помощ по проекта е на стойност над 7 милиона евро, като ресурсът за Община Силистра възлиза на над 3 милиона евро. Водещ партньор по проекта е Община Наводари, а Община Силистра е Партньор. Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца и приключва през месец април, забавяното е поради пандемичната обстановка от ковид-19.

След срещата поканиха румънските ни партньорите да разгледат града и да присъстват на изнесената открита приемна на вестник „Строител“, която домакинстваме в партньорство с Камарата на строителите в България, с председател за областта- инженер Ивелин Лозев и ръководители на строителни предприемачи в Силистра.

Приключваме дейностите по трансграничен проект с партньорите ни от Новодари, Румъния, който ни даде възможност да…

Posted by Д-р Юлиян Найденов on Thursday, February 23, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе