Пресконференция по проект „Грижа в дома“

В хотел „Данубе“ се състоя пресконференция, на която бе представен подписаният от Община Силистра договор за безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.001-0036-C01 „Грижа в дома – Община Силистра“, по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.001 „Грижа в дома“, по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

В началото на пресконференцията кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов изказа благодарността си към работата на екипите на всички социални услуги, благодарение на които Община Силистра е водеща в страната по брой и капацитет социални услуги.

Целите на проекта представи г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет и ръководител на проекта. В пресконференцията участва и г-жа Галя Горанова – началник на отдел ОЗСПС и екипа на проекта.
Общата стойност на проекта: 1 822 119,86 лв., като услугите се предоставят за периода 03.01.2023 – 03.01.2024 г., Той обхваща 341 лица от целевите групи.

Проектът цели да се подобри качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда.
Доставчик на здравно-социалната услуга от общ икономически интерес „Грижа в дома” е отдел „Обществено здраве, социална политика и спорт“ при Община Силистра.

Конкретните услуги за всеки потребител се определят на базата на идентифицираните нужди на лицата от целевата група, в резултат на извършена оценка на индивидуалните потребности и ще включват: почасови услуги за лична помощ; почасови услуги в подкрепа на социалното включване; почасови здравни услуги.

Служителите, които предоставят почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда е осигурен транспорт от/до домовете на потребителите, както и обучения.
За предоставянето на мобилни интегрирани здравно-социални услуги потребителите не заплащат такса.

Целевите групи, които са обхванати от социалната услуга включват възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания.

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ГРИЖА В ДОМА“Днес в хотел „Данубе“ се състоя пресконференция, на която бе представен…

Posted by Община Силистра on Wednesday, February 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе