С детски спектакъл ще почетат Васил Левски в тутраканското село Варненци

Децата от с. Варненци ще отдадат почит към делото на великия българин Васил Левски със спектакъла „Нему равен друг нямаше“. Те, както в цяла България и извън страната, ще отбележат 150 годишнината от гибелта на Апостола на Свободата. Вместо венци и цветя, в олтара на народната любов ще положат своето преклонение, възхищение, талант към неговата саможертва.

На 19 февруари 2023 г., от 14.00 часа в залата на местното читалище „Светлина – 1904 г.“ Детска театрална група „Малки вълшебници“ ще сподели с публиката една истинска приказка за забележителния подвиг на Левски, обрекъл се на България. За пътя на безсмъртието, който го канонизира в душите на народа и който оставя величава следа в българската история.

В спектакъла участват десет деца от различни възрасти – втори , трети, пети, шести и девети клас. Това са Николай Николов в ролята на Апостола, Светослав Василев, Християн Кирчев, Пламен Бадилов, Йордан Нанков, Магдалена Димитрова, Катерина Димитрова, Габриела Калчева, Полина Кязимова и Мартин Досев. Художествен ръководител е Екатерина Николова.

СЕЛО ВАРНЕНЦИ ЩЕ ПОЧЕТАТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ С ДЕТСКИ СПЕКТАКЪЛДецата от с. Варненци ще отдадат почит към делото на великия…

Posted by Община Тутракан /Municipality of Tutrakan/ on Wednesday, February 15, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе