Победителите в конкурса за интерпретация на Вапцаров стих са от Тутракан до Париж

За четвърта поредна година тутраканското читалище „Никола Й. Вапцаорв – 1873“ провежда национален конкурс за видеоклип „Съвременна интерпретация на Вапцаров стих“, посветен на неговия патрон. Целта на конкурса е направи достъпно и интересно творчеството на поета за деца и младежи, предоставяйки възможността да използват съвременни аудиовизуални средства, различни жанрове и изкуства.

Същевременно се насърчава използването на съвременни технологии и от по-възрастното поколение. В тазгодишното издание се включиха 104 участници на възраст от 4 до над 60 години с индивидуални и групови изпълнения, включващи рецитация, драматизация, авторско литературно произведение и видеоклипове в свободен стил. Сред отличените са участници от Радомир,Варна, Враца, Русе, Копринка, София, Плевен, Пазарджик, Аксаково, Тутракан и други.

Носителите на специалните награди на кмета на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов, на Общински съвет – Тутракан с председател Нехат Кантаров и на председателя на журиращата комисия – Ясен Попов, са от Тутракан, Варна, Париж, Русе и Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе