Служители на РУ-Дулово задържаха трима за престъпления, свързани с наркотици

Служители на РУ-Дулово задържаха трима мъже за престъпления, свързани с наркотици, в рамките проведена вчера специализирана полицейска операция. Действията са предприети след предварителна оперативна и издирвателна работа, при която са установени данни за двама мъже, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества.

След прецизно планиране в момент на сделка с дрога около 16:50 часа на обществено място в града криминалистите задържали 40-годишен, у когото при проверка намерили 28.9 грама суха листна маса, реагираща на канабис при направения полеви наркотест.

За разпространение на дрога час по-късно в града бил задържан друг мъж – на 52 г. При извършения личен обиск у него били открити 14.26 грама канабис.

Двамата, които имат предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства по чл. 345а, ал.3, т.1 от НК.

В полицейския арест е задържан и 33-годишен, след като бил установен да шофира в Дулово лек автомобил „Мерцедес“ под въздействие на кокаин. Тестван е с техническо средство, дадена е и кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на последните 10 дни при полицейски операции на територията на ОДМВР-Силистра са задържани общо 12 лица за престъпления, свързани с наркотици, активните полицейски действия продължават.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе