Наградиха първенците в областния конкурс „За него живота – направил бих всичко“

Снощи в салона на Художествената галерия на града ни се състоя тържествена церемония по връчване наградите от областния литературен конкурс, организиран от средно училище „Никола Вапцаров“ в Силистра „За него живота – направил бих всичко.

Инициативата уважиха доц.д-р Румяна Лебедова, директор на Русенски университет “ Ангел Кънчев“- филиал Силистра, доц. Дияна Железова, Габриела Миткова, началник на Регионално управление на образованието – Силистра, Ваня Игнатова и Фатме Османова, експерти в РУО на МОН.

Татяна Добрева, председател на училищното настоятелство подчерта значимостта на конкурса.

Директорът на училището г-н Калоян Нейков поздрави участниците, учениците и гостите с кратко слово:

„Уважаеми ученици, колеги и гости, в навечерието на нашия патронен празник имам удоволствието да поздравя всички, които се включиха в областния литературен конкурс „За него живота – направил бих всичко”.

Чрез участието си, Вие демонстрирате своето родолюбие към българското национално самосъзнание и емоционалната си ангажираност към духовните ни корени, показвате, че Вапцаровата вяра живее и днес. Не само у нас, но и по света, знаят кой е Никола Вапцаров. Той е най-превежданият български писател от чиято поезия много хора продължават да черпьт нравствена честота и сила. За нашето училище е гордост, че носим неговото име, което се е превърнало в символ на своболюбие и непримеримост! Да си част от над 80-годишната история на училище „Вапцаров” е чест и отговорност, и ние не го забравяме!

Но училището не е само история, то е настояще и бъдеще, и днес когато правим равносметка на постигнатото , сърцата ни се изпълват с гордост, защото се е превърнало в най-голямата образователна институция в град Силистра.

Да си рожелаем здраве, силен дух и вяра, за да пазим и предаваме училищните традиции на следващите поколения учители и ученици!” .

След връчването на наградите церемонията продължи с богата литературно- музикална програма.

НАГРАДИХА ПЪРВЕНЦИТЕ В ОБЛАСТНИЯ КОНКУРС " ЗА НЕГО ЖИВОТА – НАПРАВИЛ БИХ ВСИЧКО"Снощи в салона на Художествената…

Posted by АРТ Силистра on Tuesday, December 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе