Занимание „Играчки-закачки“ по проект проведоха в ДГ „Радост“

ЕПЛР при ДГ “Радост“ град Силистра по проект BG05M2ОP001-3.018-0001 „Подкрепа за приобщаващо образование“ проведоха занимание във втора група „Слънчице“ по надслов „Играчки-закачки“.
Децата се запознаха с приказката “Вълшебният свят на играчките“.

Чрез играчките те се учат да ценят природата, развиват въображението си ,възпитават чувствата си. Учат децата на доброта, съпричастност, те са част от човешката култура. Играчките са един от основните източници на играта. Играта и играчките са неразделни едно от друго.

Децата играха игрите „Играчка ли съм или не“, където те разпознаваха и назоваха скритите в чувал играчки, „Приеми и предай“ –децата с щипки приемаха и предава едно на друго цветни кръгове, след това ги подредиха по номера и назоваваха цветовете на кръговете, „Риболовци“-с дървени въдици ловиха рибки от ипровизирано езеро, след това преброиха рибките и излъчиха отбор победител. Накрая децата сами си изработиха играчки от хартия, момченцата-колички, а момиченцата куклички.

Чрез играта децата се запознават с външният свят, с живота на хората. Въвлечени в играта по забавен и лесен начин те развиват вниманието, логическото мислене, наблюдателността, сръчността. В играта децата влагат целият си умствен и физически потенциал, а правилата на играта са като вътрешен регулатор на поведение и личностно развитие.

ЕПЛР при ДГ “Радост“ град Силистра по проект BG05M2ОP001-3.018-0001 „Подкрепа за приобщаващо образование“ проведоха…

Posted by Община Силистра on Wednesday, November 23, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе