Празник на толерантността и разбирателството

На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на толерантността – една прекрасна традиция, която води началото си още от 1996 г. и е утвърдена на Общо събрание на ООН, с приемането на Декларация за принципите на толерантността.

Община Силистра ежегодно отбелязва Международния ден на толерантността с различни прояви, които са израз на толерантност, равнопоставеност и уважение.

През годините са се провеждали разнообразни прояви със съдействието на Община Силистра, Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Ученическия парламент, доброволци от Театрално студио „Артистик“ към ОДК – Силистра и училища от община Силистра, които датират повече от петнадесет години. Според наблюденията с изключително голям интерес и желание, се приеха проведените през последните години спортни турнири с ученици. Всички реализирани прояви са част от заложените дейности в Плана за действие на Община Силистра за подкрепа на интеграционните политики.

Наситен с разнообразни образователни, развлекателни и спортни игри бе празникът, с който възпитаници от Основните училища „Св. Св. Кирил и Методий“ в селата Калипетрово, Брадвари и Обединено училище „Св. Климент Охридски“ – с. Проф. Иширково и през тази година отбелязаха Международния ден на толерантността. Обединени от идеята за разбирателство и сплотеност, участниците се забавляваха и показаха невероятен спортен дух, работа в екип и дисциплина. В отборните игри групите бяха смесени след изтеглен жребий още в началото на събитието. Целта е приемственост – приемане на различията и обединение. С играта си на народна топка в края на празника, всички ученици си стиснаха ръце, поздравиха се и с приповдигнато настроение направиха обща снимка за спомен. Участниците в игрите и всички присъстващи получиха подаръци и лакомства с послание „Уважавай, подкрепяй, обичай!“, осигурени от Община Силистра.

Организатор на събитието бе Община Силистра, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси към Община Силистра. Домакин и партньор бе ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, село Калипетрово с директор Владимир Йорданов, който подари на гост-учениците от училищата в село Брадвари и село Професор Иширково посещение на Православен храм „Св. Димитрий“ и Духовния център към него в Калипетрово.

Празник на толерантността и разбирателството На 16 ноември всяка година се отбелязва Международният ден на…

Posted by Община Силистра on Thursday, November 17, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе