АНТП „Силистра“ и ДФФ „Добружанче“ представиха концерт „Фолклорна магия“

Вчера по повод Денят на християнското семейство – 21 ноември в зрителната зала на Младежки дом-Силистра се състоя концерт „Фолклорна магия“ на Ансамбъл за народни песни и танци „Силистра“ и Детска фолклорна формация „Добруджанче“ при Народно читалище „Доростол-1870“.

В празничната концертна програма ще вземат участие Народен хор при Ансамбъл за народни песни и танци „Силистра“ с ръководител Валентин Христов, народен хор при АНПТ „Силистра“ с диригент Ивелина Димова, танцов състав при АНПТ „Силистра“ с хореограф Йордан Димитров, народен хор при Детска фолклорна формация „Добруджанче“ с диригент Дариела Георгиева и танцов състав към ДФФ „Добруджанче“ с хореограф Симеон Симеонов. Поздравителен адрес и цветя към председателя на читалището Маргарита Любомирова и до ръководителите на съставите бяха поднесени от името на кмета на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов, областният управител инж.Николай Неделчев, областен управител на област Силистра и от РЕКИЦ-читалища Силистра.

Според църковния ни календар празникът попада в периода на Коледните пости. На този ден вярващите приемат Свето причастие, а с него и нови сили за духовен растеж и борба със злото – в себе си и в света.

В празника „Ден на християнското семейство“ се преплитат православния канон и народните традиции, съхранявани и отстоявани в продължение на стотици години. Именно тези традиции и обичаи представиха с изпълненията си Ансамбълът за народни песни и танци „Силистра“ и Детска фолклорна формация „Добруджанче“ и допринесоха за доброто настроение на присъстващите.

АНТП „Силистра“ и ДФФ „Добружанче“ представиха концерт „Фолклорна магия“ Вчера по повод Денят на християнското…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Wednesday, November 16, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе