Две момчета с благодарност от полицията за достойна постъпка

Две момчета получиха благодарност от полицията в Силистра за достойна постъпка.

На 14 ноември около 14:30 часа Павел Колев и Свилен Колев, ученици от IX „б“ клас в ПГСУАУ „Атанас Буров“, намерили в санитарно помещение в търговски комплекс в областния град мъжки портфейл, съдържащ значителна парична сума в евро и друга валута, чуждестранни банкови карти и лични документи.

Без да се колебаят, момчетата решили да върнат намереното, а за реда, по който да го направят, се посъветвали по телефона със свой познат полицейски служител.

Така два часа по-късно чуждата вещ бе върната на собственика, който лично се срещна с двете момчета в Районното управление.

За да ги похвали за честността, началникът на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров покани Павел и Свилен в кабинета си и им благодари за благородната постъпка, подчертавайки, че тя може да служи за пример на подражание.

От своя страна с благодарствени писма до децата и до ръководството на ПГСУАУ „Атанас Буров“ директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков също засвидетелства уважението си към достойното поведение на двамата съученици.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе