Пътни полицаи и червенокръстци в съвместна акция срещу шофирането под въздействие на дрога

Съвместна информационна акция, насочена към превенция на шофирането след употреба на наркотици, проведоха автоконтрольори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра и доброволци от Българския младежки червен кръст днес в областния град. На един от изходите на града, подпомагани от пътните полицаи, младежите раздаваха брошури на водачите и пътниците в автомобилите и отправяха послания за отговорно шофиране.

Повод за инициативата са зачестилите пътнотранспортни произшествия в страната след употреба на дрога, към които младите хора не остават безразлични. Под ръководството на експерта в БЧК Галина Иванова те сами са изготвили информационните брошури, съдържащи основна информация за видовете наркотици и тяхното въздействие върху човешкия организъм и способността за шофиране. Част от брошурите доброволците ще разпространят и сред своите връстници в силистренските училища.

Целта на кампанията, подкрепена с готовност от Областната дирекция на МВР, е да привлече общественото внимание към последиците от шофирането под въздействие на упойващи вещества.

От началото на 2022 г. до 31 октомври пътните полицаи от ОДМВР-Силистра са установили 55 случая на управление на МПС след употреба на дрога и 184 случая на шофиране след употреба на алкохол, 87 от които с концентрация над 1.2 промила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе