Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов взе участие във форум посветен на „Добри управленски практики в провинция Емилия Романя“- Италия

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов взе участие във форум посветен на „Добри управленски практики в провинция Емилия Романя“- Италия.

На форума в община Равена, Италия, д-р Юлиян Найденов говори за културно- историческото наследство на Силистра, за биосферния парк „Сребърна“, за участието на общината ни в проекти популяризиращи града ни като туристическа дестинация, за възможностите между общините от различни държави да създават туристически продукт и да популяризират местните производства. Бяха посетени архитектурни обекти, музеи, които са създадени с европейски средства и бяха обменени идеи за съвместни начинания.

В състава на делегацията участваха представители на общини, общински предприятия, областни управи, държавни институции и бизнеса. Целите на делегацията са запознаване с добрите практики и опита на няколко италиански общини в развитието на местната икономика, селско стопанство, туризма, управлението на територията и използването на природните ресурси под егидата на ЮНЕСКО. Чрез това работно посещение, участието във Форума и планираните срещи, представителите на българските местни власти и бизнеса установиха контакти за успешните партньорства между бизнеса и европейските общини, които биха могли да бъдат полезни и в България.

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов взе участие във форум посветен на „Добри управленски практики в провинция…

Posted by Община Силистра on Wednesday, October 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе