11 точки разгледа Общинският съвет на Силистра днес

Общо 11 точки разгледа Общински съвет-Силистра на проведеното днес заседание.

Определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на община Силистра, считано от 01.01.2023 г. бе докладна, внесена от д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра. Д-р Найденов внесе и докладни, относно разпореждане с имот – частна общинска собственост в селата Смилец и Айдемир, както и учредяване на безвъзмездно право на ползване на Арменската апостолическа православна църква.

Кандидатстване на Община Силистра с проектно предложение по Процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, операция BG05SFPR003-1.001- «Топъл обяд», съфинасирана от Европейски социален фонд плюс, бе докладна, която също бе приета.

Кандидатстване на Община Силистра с проектно предложение към Фонд„Социална закрила” на МТСП по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, осигуряване на финансови средства за участието на Емили Джамбазова – солист на Музикална студия „ДО РЕ МИ“ в Силистра и на нейния ръководител и вокален педагог г-жа Бонка Скорчелиева в престижен международен форум за таланти Euro Pop Contest „Berliner perle“ в Берлин, Германия, в периода 24-28.11.2022 г. бяха други докладни, внесени от градоначалника.

Приети бяха и точки, касаещи одобряване на задание за проектиране и допускане изработването на „Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за ПИ с идентификатор 66425.503.116 по КК и КР на гр. Силистра, общ. Силистра и одобряване на „Изменение на Подробен Устройствен План /ПУП/- План за регулация /ПР/ и План схема /ПС/ за „Външно кабелно електрозахранване от ТП „Черно море“ до нов кабелен шкаф тип ШК-4 пред УПИ IX-2053, 2054 кв.22 (ПИ с идентификатор 66425.500.2054), бул. „Македония“ № 21 гр. Силистра и нов кабелен шкаф ШК-4 до електромерно табло ТЕПО.“

Сесия на Общински съвет-СилистраОбщо 11 точки разгледа Общински съвет-Силистра на проведеното днес заседание….

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, October 27, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе