Осем пожара горяха в областта вчера, изгоряха два пчелни кошева

При пожар в сухи треви изгорели два пчелни кошера вчера в района на село Калипетрово. Небрежна работа с огън довела до произшествието, което възникнало около 13:15 часа. Огънят се прехвърлил върху пчелин и унищожил два кошера, но след намесата на екип на РСПБЗН-Силистра пожарът бил овладян и били спасени 30 пчелни кошера.

Пожар в сухи треви, разпрострял се на голяма площ, е загасен вчера от екип на РСПБЗН-Силистра и Доброволното формирование на Алфатар. Произшествието е станало около 15:30 часа в кв.Попово на Алфатар. Огънят застрашавал сграда, но бил потушен, преди да нанесе материални щети.

Доброволци са участвали в гасенето и на друг пожар, възникнал около 14:50 часа през вчерашния ден в землището на село Стрелково. С гасенето на огъня, засегнал 20000 кв.м сухи треви, се справили огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа и Доброволното формирование на общината. Няма материални загуби.

Други четири пожара в сухи треви са загасени от екипи на противопожарните звена в областта през вчерашния ден. Произшествията са станали в районите на села Професор Иширково, Смилец, Руйно и Звенимир. Няма допуснати материални щети. Спасени са иглолистни гори в близост до огнищата.

Овощна градина и три къщи в село Грънчарово са спасени от опожаряване вчера. Отпадъци на площ от 900 кв.м горели в близост до тях, но екип на РСПБЗН-Дулово и земеделски производител с дискова брана и водоноска успели да потушат пожара, преди да причини щети. Небрежност довела до произшествието, което възникнало около 15:20 часа.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе