Откриха канабис при проверка на 45-годишен мъж в Силистра

Пътни полицаи установиха 45-годишен да управлява електрическа тротинетка под въздействие на канабис, а у него откриха 2.4 грама от същата дрога. Вчера около 17:30 часа по ул. „Симеон Велики“, забелязвайки неадекватното поведение на мъжа, полицейските служители му подали знак за спиране. Той не се подчинил, държал се агресивно и това наложило за задържането му да бъдат използвани помощни средства – белезници. Тестът с техническо средство за употреба на дрога дал положителен резултат за канабис, а при извършения личен обиск у него били намерени 2.4 грама от същата дрога.

За управление на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози на мъжа е съставен акт,  а за притежанието на наркотици е образувано досъдебно производство. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

Това е втори подобен случай, след като през юли т.г. друг 32-годишен бе засечен да управлява електрическа тротинетка под въздействие на амфетамин и канабис по пътя между село Айдемир и Силистра.

От сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра припомнят, че съгласно чл.5, ал.3, т. 1 от Закона за движение по пътищата на водача на пътно превозно средство е забранено да го управлява с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе