Среща с талантливите деца на Силистра

На 19 октомври Община Силистра организира среща за награждаване на талантливите деца на Силистра, гордост и радост за нашия град.

От 2007 г. Община Силистра разработва и реализира Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Програмата включва национални и регионални състезания и конкурси, класирането в които дава възможност за еднократно материално стимулиране на учениците. През 2021 г. над 180 ученици получиха еднократно материално стимулиране. За първи път бе организирано публично връчване на наградите, което популяризира все по-широко Програмата. През изминалата година едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката получиха 4 ученици.

На първата среща за 2022 година над 200 ученици ще получат своите награди и поздравителни адреси за постижения в 37 конкурса и състезания в областта на науката, изкуствата и спорта, 12 от тях международни. 4 ученици ще получават едногодишни стипендии от Министерство на образованието, а 1 – от Министерство на младежта и спорта.

За участниците е предвидена и програма с участието на балет „Б2“ с ръководител Боряна Кьосева, Емили Джамбазова от ВГ „До Ре Ми“ с ръководител Бонка Скорчелиева, школи при ЦПЛР- ОДК – балет „Аксел“ с ръководител Адриана Мумджиева, Никол Николаева и Жаклина Жекова – от школата за автентичен фолклор с ръководител Йорданка Димова.

Заповядайте на 19.10.2022 г. от 15,30 ч. в салона на Община Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе