Продължава акцията по установяване и преместване на излезли от употреба моторни превозни средства в Силистра

Със заповед на Кмета на общината е назначена комисия за обследване на територии- общинска собственост, на които има изоставени автомобили. В състава на комисията влизат служители на Дирекция „Устройство на територията“ и отдел „Инспекторат“ при Община Силистра, както и представител на РПУ – Силистра при ОД на МВР.

Съгласно Наредбата за условията и реда за изхвърлянето, събирането, включително разделното, транспортирането, претоварването, оползотворяването и обезвреждането на битови и строителни отпадъци, включително биоотпадъци, опасни битови отпадъци, масово разпространени отпадъци, и поддържане и опазване на чистотата на територията на Община Силистра, Раздел II : „Управление на отпадъци от излезли от употреба моторни превозни средства, по чл. 28 т.3.са преместени доброволно 3 автомобила и 1 принудително, в указания от Наредбата срок.

Напомняме Ви, че Комисията съставя констативни протоколи за техническото състояние на автомобилите, изготвя предписания на собствениците и поставя стикери за премахване на ИУМПС, намиращи се на терени общинска или държавна собственост. Срокът за доброволно преместване на ИУМПС е 14-дневен. Същият започва да тече от деня, следващ посочената на стикера дата на поставяне, и изтича в 24:00 часа на последния ден от срока.

Продължава акцията по установяване и преместване на излезли от употреба моторни превозни средства в СилистраСъс…

Posted by Община Силистра on Tuesday, October 11, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе