БМЧК-Силистра реализира проект „Бедствие – приятел!“

През 2022 г. БМЧК-Силистра, реализира проект „Бедствие – приятел!“ по Програма за развитие на иновации и добри практики по приоритетни дейности. Целта на проекта бе насърчаване към опазване на околната среда и екологично мислене, повишаване на знанията и уменията за реакция при бедствия у подрастващите, чрез иновативен и интересен подход и ангажиране на обществото към позитивно мислене и нагласи за по-добро бъдеще.

Младите червенокръстци проведоха обучения по темите „Екологичен начин на живот и опазване на околната среда“ и „Реакция преди, по време и след бедствие“ в три основни училища, като целевата група бяха ученици в прогимназиален етап на обучение.

Част от дейностите, заложени в проекта бе разработване на образователна настолна игра, включваща запознаване с основните бедствия и превенция на риска от тях.

На всички паралелки, които се включиха в обученията по темите бе връчена грамота, настолна игра „Приятел – бедствие“, както и благодарствени адреси до директорите.

През 2022 г. БМЧК-Силистра, реализира проект "Бедствие – приятел!" по Програма за развитие на иновации и добри практики…

Posted by Български младежки Червен кръст – Силистра on Tuesday, September 27, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе