Златина Станева: На 12 септември откриваме нашия творчески сезон със спектакъла „Само за мъже“

След лятната ваканция, екипът на Драматично-куклен театър-Силистра се завръща с богата програма, както за деца, така и за възрастни. Това каза в интервю за Общинско радио-Силистра Златина Станева, директор на културната институция.

„На 12 септември откриваме нашият творчески сезон със сектакъла „Само за мъже“, също така на 21 септември, по повод празника на Силистра, нашият подарък за силистренци е представлението „Зевзеци“, което също пускаме на символична цена 5 лв-входен билет. Който желае да се възползва трябва да си купи билет, защото доста бързо се изчерпват. До края на месеца в игралната ни програма са включени най-новата ни постановка „Търси се стар клоун“ с автор Матей Вишнек и на 29 септември ще предложим на нашите зрители постановката „Вестникар ли“ от Иван Вазов.
За най-малките започваме на 14 септември, подарък на представлението „Хензел и Гретел“ от 11 часа. Да се насладят а класическа приказка, която си остава едно от емблематичните заглавия на нашия театър. Входът е свободен“, допълни Станева.

„На 17 септември ще ни гостуват колегите от театъра от град Шумен със спектакъла „Златната ябълка“. В същия ден ние ще гостуваме на децата в град Шумен, с най-новия ни спектакъл „Болен здрав носи“. От 17 септември започваме нашите съботни представления. Програмата е качена във фейсбук, от медиите и на таблата пред театъра“, сподели Станева и допълни, че екипът на театъра е настроен позитивно и с голямо желание очаква поредната си среща с любимата си публика.

„Хората на изкуството са по-емоционално, иначе не можеш да пресъздадеш образа и ролята. Колегита са с дългогодишен стаж и творчески биографии зад гърба си, така че няма как ако си студен човек да направиш различни образи на сцената. Хората на театъра и на театъра в Силистра са един различен социален сегмент. Те са едни от най-високо интелектуално натоварените и ако театъра не е техния живот, няма да има театър в Силистра. Много голяма част от нас прекарваме по-голямата част в работата, от колкото със семействата си. Този труд следва да бъде високо заплатен“, сподели Станева.

Поздравявам жителите на Силистра, ръководството на Община Силистра с предстоящия празник, 14 септември Кръстовден. Програмата е много хубава, разнообразна. Надявам се, че силистренци ще оценят по достойнство, тона което предлага за празника. Да посещават събията и мероприятията и желая здраве за тях и техните близки“, каза в заключение Златина Станева.

В навечерието на Кръстовден – празник на град СилистраЗлатина СТАНЕВА: „На 12 септември откриваме нашият творчески …

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Wednesday, September 7, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе