Силистра отбеляза Деня на Съединението

Община Силистра организира тържествена церемония за отбелязване на 137 години от Деня на Съединението днес пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител в Дунавския парк на Силистра.
Силистренци изразиха своята признателност към святото дело на Съединението с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Цар Борис ІІІ Обединител и пред паметната плоча, посветена на загиналите в Добруджанската епопея.

На инициативата присъстваха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зам. кметовете Мария Недялкова и Мирослав Тодоров, Цветана Игнатова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“, протопрезвитер Добри Чаков, инж.Николай Неделчев, областен управител на област Силистра, общинските съветници Елица Тодорова и Иванка Ташева. Състоя се и концерт на Ансамбъл „Ритъм“ при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1966“ с председател Росен Атанасов.

Денят на Съединението е една от бележитите дати в новата българска история, едно от най – дръзките и най – достойните събития в развитието на българската държава. На 6 септември 1885 година е провъзгласено Съединението на разделените по силата на Берлинския договор Източна Румелия и Княжество България.

На 7 септември /сряда/ от 11:00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча пред сградата на Бизнес инкубатора, ознаменуваща подписването на Крайовския договор за възвръщането на Южна Добруджа към Отечеството. Тази година се навършват 82 години от мирния договор с историческо значение за България, припомнят от пресцентъра на Община Силистра.

Силистр отбеляза Деня на СъединениетоОбщина Силистра организира тържествена церемония за отбелязване на 137 години от…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, September 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе