Небрежна работа с огън доведе до няколко пожара, автомобил самокатастрофира край село Вокил

Шест произшествия са обслужили екипи на противопожарните звена в Силистренска област през изминалото денонощие. Три от тях са пожари в сухи треви в землищата на селата Черник, Поройно и Правда, където огнеборците заедно със земеделци с техника са спасили 5 къщи. Няма материални щети при тези произшествия, които са причинени от небрежна работа с огън.

Човешка небрежност довела до пожар в смесена гора край село Слатина вчера около 13:30 часа. В гасенето на огъня освен огнеборците участвали Доброволното формирование на община Ситово и земеделски производител с два трактора, брана и водоноска. Пожарът обхванал и унищожил 30 дка от гората, спасени били 250 дка царевица и 15 дка люцерна.

Огнеборци от РСПБЗН-Дулово и служители на Държавното горско стопанство загасили пожар в широколистна гора, разпрострял се и унищожил 550 дка сухи треви и храсти в нея. Произшествието е станало вчера около 16:00 часа в района на село Поройно вследствие на небрежна работа с огън. След загасянето на огъня били спасени 600 дка гора.

Дуловски огнеборци са оказали техническа помощ след сигнал за самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген“ в село Вокил вчера около 09:15 часа. При инцидента няма пострадали хора и големи щети. Екипът е изправил и обезопасил автомобила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе