Балет „Аксел“ с първи места от Международен фестивал-конкурс в Златни пясъци

Модерен балет „Аксел“ към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в X Международен детско-юношески фестивал-конкурс „Свят, изкуство и море“, който се проведе от 24 до 27 август 2022 г. в КК Златни пясъци. За безупречното си представяне школата беше отличена с две първи места.

Международният форум „Свят, изкуство и море“ се провежда традиционно в три части през месеците юни и август. Фестивалът включва осем конкурсни жанра на сценичните изкуства. В раздел „хореография“ на десетото издание на фестивала, от 24 до 27 август, се състезаваха състави от България, Грузия и Украйна. Изпълненията бяха оценявани от авторитетно жури, съставено от изявени личности в областта на музиката и танца, с председател доц. Йорданка Неделчева – преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и диригент на Народен хор и камерни вокални групи в НУИ „Добри Христов“ – гр. Варна.

Балет „Аксел“ беше единственият представител от гр. Силистра и участва за четвърти път във фестивала „Свят, изкуство и море“. Балетът се състезава в категория „съвременни танци“ с общо четири колективни изпълнения – по две в III-та и в IV-та възрастова група. Във фестивала взеха участие тринадесет от талантливите балерини на „Аксел“ на възраст от 12 до 18 години. Чаровните силистренски грации имаха честта да участват в официалната програма по откриване на събитието, където представиха авторска хореография върху част от химна на фестивала „Свят, изкуство и море“, а след това поздравиха гостите и участниците с танц от репертоара си.

Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към ОДК изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография, представена артистично и допълнена с ефектни сценични костюми. Момичета на Адриана Мумджиева реализираха отново добро участие в конкурса и представиха достойно град Силистра и школата по балет. Журито отличи представянето на Балет „Аксел“ с Лауреат Първа степен за колективно изпълнение във възрастова група от 12 до 15 години и Лауреат Първа степен за колективно изпълнение във възрастова група от 16 до 18 години.

Балет "Аксел" с първи места от Международен фестивал-конкурс в Златни пясъци Модерен балет "Аксел" към ОДК – Силистра…

Posted by Община Силистра on Tuesday, August 30, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе