Над 600 души „съпреживяха“ Тутраканската епопея със средствата на виртуалната реалност

На 14 април 2022 г. се състоя заключителната конференция по проект „ТУТРАКАН-КЪЛЪРАШ ИНОВАТИВЕН КУЛТУРЕН МОСТ ЗА УСТОЙЧИВО РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ“ и се представи за пръв път пред жители и гости на Тутракан, пред широката публика филмът за Тутраканската епопея със средствата на виртуалната реалност. Филмът се представя в Информационния център на Исторически музей – Тутракан и до първата десетдневка на месец август той е посетен от над 600 души на различни възрасти: деца, ученици, възрастни и пенсионери.

Над 80% от посетителите за пръв път поставяха ВР очила и за пръв път се потапяха в историята със средствата на виртуалната реалност. За тях освен достоверен и иновативен, филмът бе и изключително въздействащ. Посетителят атакуваше форт № 6 на Тутраканския укрепен лагер рамо до рамо с героите в най-епичната битка в историята на България от Първата световна война…

Най-емоционалните по време на прожекцията на филма викат, вкопчват в стола, стават и се скриват за да „не ги наранят“… Тихо и кротко или емоционално всички съпреживяваха епичната битка за Тутракан от 1916 г., а въпросите и разговорите за Тутракан и Тутраканската епопея продължаваха и извън залата за прожекции.

Всички, които планирате да посетите Тутракан и културно-историческото му наследство, ние, музейните специалисти ви очакваме със средствата на новите технологии да ви пренесем в една от най-славните страници от българската история.

Над 600 души „съпреживяха“ Тутраканската епопея със средствата на виртуалната реалност На 14 април 2022 г. се състоя…

Posted by Исторически Музей Тутракан on Wednesday, August 10, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе