Читалището в Дулово е одобрено в конкурса на фонд „Нашите родители“ на фондация BCause

Седем малки проекта, насочени към подобряване на здравето и качеството на живот на възрастните хора в различни населени места в България. Средствата са набрани през 2021г. от корпоративни и индивидуални дарители, за които осмислянето на старините на възрастните хора, особено в малките населени места, и възможността те да живеят достоен, пълноценен и изпълнен с позитивни емоции живот е лична кауза.

Конкурсът традиционно подкрепя малки проекти, които се осъществяват през летния сезон от граждански организации, които работят с хора от третата възраст за доставянето на хуманитарна помощ и помощ в домакинството, осигуряване на медицински прегледи; социализация и разнообразие на ежедневието. Общо над 650 души ще имат възможността да станат част от интересните и иновативни проекти, предложени от участниците в конкурса.

НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1895“ – гр. Дулово е одобрено с проекта “ECO-номията на баба“ възрастни хора, които са отдалечени от децата и внуците си ще общуват с млади хора – основната задача на проекта е чрез редица творчески работилници и дейности възрастните хора да покажат как съвсем интуитивно следват zero waste философията и по този начин опазват околната среда. Децата и младежите пък ще ги запознаят с платформи, софтуер и приложения, които ползват. Освен това ще изготвят и наръчник „ЕСОномията на баба“ с наученото. Финансирането ще бъде на стойност 1850лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе