24 сигнала за пожари в област Силистра за последните 3 дни

На 24 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в периода 15-18 юли. 22 от тях са пожари, а два – техническа помощ за премахване на паднали дървета. Голяма част от пожарите са в сухи треви и материални щети не са допуснати, като са спасени множество къщи, посеви и гори.

На 15 юли около 12.00 часа в село Сребърна изгорели 3 куб.м дърва за огрев и навес, след като оставен без наблюдение огън за варене на зимнина се прехвърлил върху тях и ги запалил. Екип на РСПБЗН-Силистра потушил пожара и спасил съседни къщи.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в широколистна гора и унищожил 400 дка от нея. Произшествието е станало на 15 юли около 14.35 часа край село Иширково. В пожара пострадал 76-годишен мъж, който бил транспортиран в болницата с изгаряния. Огнеборци от РСПБЗН-Силистра потушили пожара, спасени са 300 дка гора и пчелин.

При небрежна работа с огън в Дулово изгорели 25 кв.м покривна конструкция и 300 дка лозов масив. Пожарът възникнал на 15 юли около 15.10 часа и бил погасен от служители на РСПБЗН в града. Спасени са над 600 дка слънчоглед и люцерна.

Низов горски пожар загасили огнеборци от РСПБЗН-Дулово на 17 юли около 14.00 часа в землището на село Черковна. Запалени сухи треви причинили пожара, който засегнал 9 дка гора. След намесата на огнеборците са спасени къщи и 40 дка от гората.

При небрежна работа с огън в село Нова Черна изгорели 40 кв.м сграда. Пожарът възникнал на 16 юли около 14.50 часа и бил погасен от екип на РСПБЗН-Тутракан. Спасени са 3 къщи.

Пожар в сухи треви се прехвърлил в стърнище и унищожил 100 бали слама.

Произшествието е станало на 15 юли около 10.00 часа в района на село Краново. Огънят бил потушен от екип на Противопожарен участък-Кайнарджа

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе