Митническите служители на ТД Митница Русе откриха 67 000 къса цигари при четири проверки

Митническите служители на ТД Митница Русе задържаха 67 000 къса (3350 кутии) цигари при четири проверки – три от които в района на Дунав мост-Русе и една на Дунав мост-Видин.

На 14 юли 2022 г. при проверки на четири пътнически микробуса митническите инспектори от ТД Митница Русе откриват укрити общо 67 000 къса цигари с български акцизен бандерол.

Три от осъществените митнически проверки са в района на Дунав мост-Русе на превозни средства, пътуващи за Германия. Откритите от митническите служители цигари са съответно 5400 къса, 4000 къса и 48 000 къса. Установените тютюневи изделия са от известни марки и всичките са облепени с български акцизен бандерол. Цигарите са укривани зад корите на автомобилите, на различни места зад арматурното табло, както и в превозвани мебели – диван и печка. На митническите служители не са представени необходимите документи съгласно ЗАДС и за случаите са съставени актове за административни нарушения.

При четвъртия случай – отново на 14 юли, митническите служители проверяват пътнически микробус в района на Дунав мост-Видин. При физическия контрол митническите инспектори установяват 9600 къса (480 кутии) цигари с български акцизен бандерол, укрити във фабричните кухини на превозното средство. За случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе