Поздравление от кметът на Алфатар по случай Курбан байрам

Поздравление от кметът на град Алфатар Янка Господинова, по случай Курбан байрам.

УВАЖАЕМИ МЮСЮЛМАНИ,
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай Вашия голям празник Курбан Байрам!
Според традициите на исляма този празник е свързан с милосърдието и прошката – добродетели, които са важни и градивни за обществото ни.
Курбан Байрам е време за равносметка и размисъл, в което мюсюлманите проявяват състрадание и щедрост към хората, независимо каква религия изповядват.
Проявата на доброта и любов, човещина и милосърдие, стои в моралните устои на всяка вяра, което е основа за взаимното уважение и толерантност между всички нас.
Това е прекрасен повод да си припомним, че пътят ни към доброто бъдеще е общ и е невъзможен без взаимното разбирателство.
Празник, като този ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добронамерени към ближния!
Споделете този свещен за Вас празник с най-близките си – Вашите семейства, приятели и съседи. Нека в домовете Ви цари щастие, а в обществото ни толерантност и взаимно уважение.
Нека тези светли дни ни направят по-добри, да отключат сърцата ни и да се обърнем с добра дума и дело един към друг.
Нека да съхраним духа на разбирателството и търпимостта, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината и търпението, в милосърдието и човешките добродетели!
Пожелавам Ви големият празник Курбан Байрам да Ви донесе здраве и благоденствие!
Желая Ви дълъг и достоен живот, мир и разбирателство в домовете ви! Да правите и срещате много добри дела занапред, да сте щастливи от дадената и получената прошка!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Д–Р ЯНКА ГОСПОДИНОВА
КМЕТ НА ОБЩИНА АЛФАТАР

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0TmQ8d6AsF6af4Guo1DNJvgPu4imFP3hHpb5wGN4LbEbmcfSevDhmFnMMXVgMK7wjl&id=100007403522604

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе