Генералният консул на Република Турция бе на посещение в Дулово

Сенем Гюзел –Генерален консул на република Турция в Бургас – е била на посещение в Дулово и е присъствала на празничен концерт за големия мюсюлмански празник Курбан Байрам, представен от самодейни колективи за турски фолклор от читалищата на Дуловската община, съобщиха от общинската администрация.

Сенем Гюзел се е срещнала с кмета на Дулово д-р Юксел Ахмед, заместник-кмета Доротея Тотева, с председателя на Общинския съвет инж. Невхис Мустафа, с ръководители и самодейци от танцовата група „Черниче“ в село Черник, се казва в съобщението.

Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел е подарила на самодейците облекла за изпълнение на турски фолклор.

В съобщението се посочва, че Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел и кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед в словата си пред дуловчани са обърнали внимание на значението на големия мюсюлмански празник и общочовешките ценности и идеали, които имат ежедневно приложение в нашия живот.

Поздравителни адреси са изпратили народният представител доц. д-р Джевдет Чакъров и областният управител на област Силистра Катя Кръстева, се казва в съобщението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе