Силистра посреща Международния пробег на мира

Пробегът на мира е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Той е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, която продължава вече 35 години, обединява хора от различни нации и религии и обхваща над 150 страни от всички континенти. Основател е радетелят за мир Шри Чинмой, като негови последователи са едни от най-влиятелните хора на планетата – Майка Тереза, Нелсън Мандела, Принцеса Даяна.

Хора от хиляди населени места по маршрута на щафетата – деца и възрастни, обикновени граждани и световни лидери – се присъединяват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Всеки влага своите мечти и надежди в една обща вълна на приятелство и добронамереност.

През годините Факелът на мира преминава през много градове, където с участието на местните власти, неправителствени организации и граждани се организира тържествено посрещане на Факела на мира и отбора от бегачи.

Посланията на Пробега на мира свързват 10 държави по поречието на река Дунав, а от 2 до 11 юли маршрутът ще премине през повече от 35 населени места в България. Координатор на Пробега на мира за България е Андрей Стефанов. На 9 юли 2022 година /събота/ отборът от бегачи ще пристигне в град Силистра.

Община Силистра призовава силистренската общественост, спортисти и ентусиасти да се включат в посрещането на Факела на мира, както и да подкрепи и да участва в Пробега:
• 9 юли 2022 г., 17.30 часа – площад „Албена“ в началото на града, до ОМВ.

Посрещане на Международния пробег на мира в Силистра.

Покана към спортисти и към силистренската общественост да участва и да подкрепи Пробега на мира.

• 11 юли, 9.30 ч., Общинска администрация

Среща на кмета на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов с българския и румънския отбори бегачи за предаване на Факела на мира. Щафетата продължава за Румъния.

От 1987 година с Пробега на мира са изминати над 600 000 км, което се равнява на 15 обиколки на Земята, над 7 млн. души са държали Факела на мира.

Да бъдем част от тази мащабна инициатива и да посрещнем посланиците на мира с вяра за по-добър свят!

https://www.facebook.com/municipality.silistra/posts/pfbid034eWYxERMwm5S3fXRRM3APeDaFxr3rie2QqBXs5pHsEGAvUck2ACCwgyY8eFod6hal

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе