Делегация от Силистра бе на официално посещение в Чеханов, Република Полша от 22 до 26 юни

Делегация от Силистра бе на официално посещение по повод Дните на побратимените градове с Чеханов, Република Полша от 22 до 26 юни.

Делегацията бе водена от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов, д-р Мария Димитрова- председател на Общински съвет- Силистра и Димитър Трендафилов- общински съветник.

По време на визита кметът на Чеханов, г-н Кшищов Кошински представи на гостите от побратимените градове: Медон, Франция; Халдеслебен, Германия; Брезно, Словакия, новострояща се детска градина, стадион и тренировъчна база, училища по спорт и селско стопанство, открит басейн, фотоизложба, базар на антики, пивоварна, концертна програма в Дните на град Чеханов. Община Хмелницкий, Украйна и кметът Олександър Симчишин участваха онлайн в срещата.

По време на официалната част д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра презентира града, определи приоритетите в развитието на общината във всички сфери от обществения живот, подчерта важността на побратимяването между различните градове и народи, обмена на култура, традиции в защита на мира и бъдещето на всеки народ. Кметът благодари на г-н Кошински за участието на талантливите деца на Полша- Чеханов във фестивалните дни на Силистра под мотото „Утрешният мир започва с днешното приятелство“ през 2018г. През 2019 г по време на дните на гр. Силистра, на тържествена сесия на общинския съвет бе сключено Споразумение за установяване на приятелски обмен между Чеханов и Силистра.

В чест на юбилейни годишнини от приятелството, кметовете на градовете побратими засадиха дървета в новоизграждащ се парк, в който фиданки засаждат млади семейства в чест на децата си.
Д-р Юлиян Найденов приветства обществеността на Чеханов в интервю за местните медии.

Кметовете си размениха протоколни подаръци и покани за: визити на талантливи деца, добри практики в областта на европроекти и сътрудничество в програми, обмен на култура, наука, дигитализация и изкуство.

https://www.facebook.com/municipality.silistra/posts/pfbid0NDYs6q6L4qAfDPVWm344didX5jHoJBeHCN1PwdjTn1zGaM4nAr56mjJhBWVf8Nhzl

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе