Балет „Аксел“ с четири награди от Национален танцов фестивал „Магията на танца“, гр. Шумен

Модерен балет „Аксел“ към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в XVI Национален танцов фестивал „Магията на танца“, който се проведе на 25 и 26 юни 2022 г. в зала „Арена Шумен“ в град Шумен. За доброто си представяне школата беше отличена с общо четири награди в конкурса.

В конкурса взеха участие близо 250 танцьори, представители на 23 формации от Шумен, Добрич, Варна, Велико Търново, Силистра, Търговище, Русе, Исперих, Айтос, Разград и Велики Преслав. Участиците се състезаваха в стилове „съвременни танци“, „характерни танци“ и „улични танци“, разделени в четири възрастови групи. В състава на журито, което оценяваше изпълненията, бяха: председател – проф. д-р Анелия Янева (преподавател по съвременна хореография в Югозападния университет в Благоевград) и членове: Боряна Колева (гл. худ. ръководител на ансамбъл „Веселяче“ – Шумен), Йордан Василев (инструктор и преподавател по хип-хоп и брейк танци) и Румена Андреева (директор на Младежкия дом – Шумен).

За балет „Аксел“ това беше четвърто поредно участие в конкурса „Магията на танца“. Балетът се състезава в стиловете „съвременни танци“ и „характерни танци“ с общо четири изпълнения – по едно в III-та и IV-та възрастова група на двата стила. В танцовата надпревара участваха 16 от чаровните балерини на „Аксел“ на възраст от 12 до 18 години. В условията на голяма конкуренция и много добра подготовка на всички участици, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и представиха достойно град Силистра и школата по балет. Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към ОДК изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография, а всяко едно от тях получи и награда в съответната състезателна категория.

За чудесното представяне на Балет „Аксел“ бяха присъдени следните награди:
• Трето място за танц „Червени рози“ в стил „характерни танци“, възрастова група от 12 до 15 г.
• Трето място за танц „Освободени“ в стил „съвременни танци“, възрастова група от 12 до 15 г.
• Специална награда за танц „Страст“ в стил „характерни танци“, възрастова група над 16 г.
• Специална награда за танц „Амазонки“ в стил „съвременни танци“, възрастова група над 16 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе