30 години – асоциация на дунавските общини „Дунав“

На 16 юни 1992 г. в гр. Белене девет общини-учредителки – Козлодуй, Мизия, Оряхово, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Свищов и Борово, създават Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ като първото регионално сдружение на местните власти в България. От тогава до днес, АДО „Дунав“ работи като представител и застъпник на общите интереси на общините-членки, но и като мотор за развитието на крайдунавския регион. През 2022 г. 34-те общини-членки заедно продължават да работят за използване на благата на река Дунав за модернизиране и развитие на крайдунавския регион в България и за осъществяване целите на Дунавската стратегия на Европейския съюз.

Днес в град Белене се състоя Общо събрание на Асоциацията на дунавските общини, чиито председател е кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов. В хода на заседанието бяха разгледани всички точки от дневния ред свързани с приемане на отчети за дейността и бюджета на асоциацията, както и работен план за настоящата година.

Тържественото отбелязване на 30-тата годишнина от учредяването на Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ продължи с поднасяне на Юбилейни грамоти на членовете на управителния съвет, на бившите председатели на УС, на представителите на общините-членки.

https://www.facebook.com/municipality.silistra/posts/5067284456673632

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе