Призив за набиране на средства за закупуване на гвардейски униформи за Мемориална чета „Таньо войвода“

Уважаеми жители на Община Тутракан, уважаеми тутраканци от близо и далеч, обръщаме се към Вас с призив за набиране на средства за закупуване на нови 20 гвардейски униформи за Мемориалната чета.

Грижа ни е за бъдещето и възпитанието на нашите деца, възпитание в патриотизъм и родолюбие, което започва от дома, продължава в училище и в музейните експозиции. Децата научават факти от родната история, но тя ги вълнува, докосва и пленява, когато те съпреживяват героични събития, наблюдават или влизат в ролята на личности, които отдават всичко за род и Родина. В тези роли „се въплъщават“ наши, тутракански ученици, които вземат участие в Мемориалната чета „Таньо войвода“.

Ежегодно Община Тутракан и музеят в града на Българската бойна слава организират родолюбиви чествания и прояви, с участието на ученици, облечени в гвардейски униформи, които застават на почетен караул пред паметниците, изпълняват ритуал по запалване на вечния огън, инсценират слизане на брега на Дунав на четата на Таньо войвода, полагат клетва като четниците, сражават се на Керчан байр. Това родолюбиво дело не е само за тях, учениците, но и за нас родители, учители и граждани.

Гордеем се, че младите тутраканци като четници, с пушки – кремъклийки, пеейки патриотични песни на всеки Национален поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“ печелят призови места в Прегледа на маршовата и патриотична песен в Тутракан, Исперих, Разград и Попово.

Пазейки и предавайки историята, традициите и заветите, знаем, че нашия, български народ има бъдеще!

Банкова сметка:
ЦКБ АД – клон Русе
Код за плащане: 445100
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG 10 CECB 9790 8447 4585 00
Основание за плащане: закупуване на гвардейски униформи за Мемориална чета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе