Еко партньорска среща в Силистра

Проект „Партньорство за красива и чиста България 2022“ събира не просто партньори, а и приятели. Вчера, на работна среща в зала „Чудотворна“, бяха ентусиасти от област Силистра, които искат и работят заедно, за да правят малки, но в същото време важни стъпки по пътя към една по-приветлива околна среда.

Чрез привличането на нови партньорски организации, СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ – основен партньор на Сдружение БГ „Бъди Активен“ по проекта, ще продължи да разпръсква посланията на инициативата за по-чисти и красиви населени места.

Разказаха за изминатия път до момента, за това как и защо продължават да работят заедно и си начертаха следващи полезни дейности в Силистра, Дулово, Тутракан, Ветрен, Сребърна, Алеково и други. И още повече активни граждани!

Една от целите на „Партньорство за красива и чиста България“ през 2022-ра е да се повиши нивото на гражданската активност и отговорност по темите за замърсяване, почистване и облагородяване на публични пространства. Друга важна насока е провеждането на инициативи за намаляване и рециклиране на отпадъците, като един от акцентите през тази година са водните басейни – тяхното опазване от замърсяване и дейности по почистването им.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе