Седмокласници от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и студенти от Филиал-Силистра отбелязаха 1 юни с интерактивно занятие по физика

На 01.06.2022 г. ученици от седмите класове на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Силистра, съвместно със студенти от специалност „Физика и информатика“ към Филиал – Силистра на РУ „Ангел Кънчев, отбелязаха Международния ден на детето с интерактивно занятие по физика на тема „Нека бъде светлина!“.

Гости на събитието бяха: ръководството на училището в лицето на г-н Георги Тончев – директор и г-жа Мария Илиева – ЗДУД, както и доц. д-р Румяна Лебедова – директор на Филиала – Силистра на РУ „Ангел Кънчев “, доц. д-р Теменужка Богданова, доц. д-р Евгения Горанова, г-жа Снежана Пенева – старши експерт по природни науки и екология към РИО – Силистра, учители и ученици от училището.

Под формата на приказка-състезание, в която принцът и принцесата се борят за живота си, решавайки трудни оптични задачи, поставени им от злата вещица Моргана, гостите научиха интересни и любопитни факти от света на физиката чрез презентации, демонстрации и явления от нашето ежедневие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе