Средище кани на петия фестивал „На раздумка в Горещниците“

На 16 юли 2022 г. в с. Средище ще се проведе пети фестивал „На раздумка, песен и почивка в Горещниците” с начало 9,30 ч., в парка на селото. Организатор на фестивала е НЧ „Стефан Караджа – 1943”, с. Средище със съдействието на кметство Средище, община Кайнарджа. Проявата цели: да съхрани и популяризира фолклорното наследство; да стимулира интереса и любовта на поколенията към фолклорното творчество; да подтиква към издирване, съхраняване и разпространение на фолклорното богатство. Снимката е от 2019 г.

Фестивалът е без конкурсен характер. Няма ограничения за възрастта на участниците. Допускат се групови и индивидуални изпълнения, дуети, трио, квартети. Всички групи получават Грамота за участие и парична награда. Разходите за транспорт са за сметка на участниците. За всяко изпълнение на певчески колектив, танцов състав и индивидуално изпълнение се попълва отделна заявка.

Заявки за участие във фестивала /по образец/ се приемат до 08.07.2022 г. на адрес: НЧ „Стефан Караджа – 1943”, с. Средище, общ. Кайнарджа, обл. Силистра, Ул ”Ц. Церковски” 1а, п.к. 7560, тел: 086 26 2289, 0889 156 138, или на e-mail – [email protected]. Лице за контакт – секретар – Снежанка Атанасова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе