Първолаци бяха на гости в Общинския съвет в Силистра

Учениците от първи „а“ клас на ОУ „Отец Паисий“ гр. Силистра с ръководители Меглена Гайдарова и Снежана Димитрова гостуваха на Председателя на Общински съвет – Силистра, д-р Мария Димитрова. Децата проявили интерес към институцията „Общински съвет“ и към работата на общинските съветници като цяло.

Председателят д-р Мария Димитрова след като запозна децата с работата на общинските съветници, предложи на своите гости да проведат едно макар и кратко заседание, като те влязат в ролите на общински съветници. Всеки един от тях получи по едно електронно устройство за гласуване.

Като всеки общински съвет, първоначално малките общински съветници си избраха председател Анна – Мария. Предварително децата бяха обсъдили с техните ръководители, въпроси които ги вълнуват.

Заседанието на детския общински съвет разгледа три точки свързани с любимото училище, а именно: 1. Монтиране на още пейки в двора. При гласуването не се получи необходимото мнозинство; 2. Поставяне на мека настилка при гимнастическите уреди. При гласуването се получи необходимото мнозинство; 3. Обособяване на кът с фитнес уреди в двора на училището. При гласуването се получи необходимото мнозинство.

В края на срещата с децата от първи „а“ клас на ОУ „Отец Паисий“ гр. Силистра, Председателя на Общински съвет – Силистра д-р Мария Димитрова им пожела много здраве, благополучие, успехи, да не спират да мечтаят и преследват мечтите си и след време да станат и те общински съветници.

Учениците от първи „а“ клас на ОУ „Отец Паисий“ гр. Силистра с ръководители Меглена Гайдарова и Снежана Димитрова…

Posted by Общински съвет – Силистра on Thursday, May 26, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе