Наградиха участниците в конкурса за рисунка и есе или разказ „Дъга на толерантността“ – Силистра 2022г.

На 17 май в Художествената галерия – Силистра се състоя отчитането на ученическия конкурса за рисунка и есе или разказ „Дъга на толерантността“ – Силистра 2022г. и награждаването на участниците. Това информират от Общинско радио-Силистра.

Класирането на творбите бе извършено от комисия, с председател Йордан Колев, директор на Художествена галерия и членове на комисията Мария Недялкова, председател на Общински съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси, Цветана Игнатова, зам.председател на съвета, Мария Харизанова, гл.експерт, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Атанаска Атанасова, гл.експерт „Социална среда, проекти и програми в образованието към отдел „Образование и младежки дейности“ при Община Силистра.

Инициативата уважиха зам.кметът „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра Мария Недялкова, Цветана Игнатова, директор дирекция „Хуманитарни дейности“ и Атанаска Атанасова.
„Искам да поздравя вас и вашите учители с прекрасните рисунки. Важно е да се спази тематиката на самата изложба, каква е фигуралната композиция, рисунката трябва е колоритна с хармония от цветове, която правят приятно усещане за окото. Накрая трябва да се получи художествен резултат във вашите рисунки“, каза Йордан Колев.

„Трябва да сме толерантни. Разгледахме над 90 рисунки и есета, всички са победители“, подчерта Мария Недялкова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе