Посланикът на Румъния е гост на Силистра

Нейно превъзходителство Бръндуша Йоана Предеску – Извънреден и пълномощен посланик на Република Румъния в София, пристигна на двудневно посещение в Силистра, придружена от почетния консул Стефан Райчев.На официална среща в Община Силистра делегацията бе посрещната от д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра и Йорданка Владимирова, директор на дирекция „Икономика“.

По време на разговора Н.Пр.Предеску се информира за реализацията на трансгранични проекти, финансирани с европейски средства в сътрудничество между румънски градове и Силистра. За възможността да се развие туристически продукт за жителите по р.Дунав от цяла Европа в Силистра, за развитие на двустранните отношения в сфери от взаимен интерес.

Нейно превъзходителство Бръндуша Йоана Предеску бе гост и на Областна администрация Силистра, където бе посрещната от областния управител на област Силистра Катя Кръстева. В срещата от българска страна участваха народният представител от Коалиция „Продължаваме промяната“ Стоян Георгиев, който е председател на Група за приятелство България – Румъния, заместник-областният управител Минчо Йорданов и Стефан Райчев – почетен консул на Република Румъния в Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе