Клуб на инвалида и пенсионера №2 в Силистра поднови дейността си

Клуб на инвалида и пенсионера №2 в Силистра поднови дейността си наскоро след близо две години, през които заради пандемията срещите на членовете му, включително на фолклорната група, бяха почти преустановени в изпълнение на предписаните здравни мерки. Поредната сбирка, на която гости бяха областният упправител Катя Кръстева и екип на Регионална библиотека „Партений Павлович“ Силистра, бе на 11 май.

В Деня на библиотекаря и на светите братя Кирил и Методий бе изнесена беседа за славните ни просветители и за химна, написан в тяхна чест – отново ще го чуем в тържествата за големия празник на словото, образованието и културата навръх 24 май.

Почетена за рождения си ден в края на м. април бе известната в региона певица Кръстинка Пейкова – ръководител на клуба и самодейка, изпълнителка на автентични народни песни, пресъздавани и от певици от клуба. Те бяха подканени от областния управител да участват в Регионалния преглед на 11-12 юни в Силистра за подбор на участници от името на област Силистра в Националния събор на българското народно творчество в Копривщица, насрочено на 5-7 август 2022 г. Както е известно, 12-ото издание на събора бе отложено от 2020 г., когато му беше ред да бъде проведено.

Йордан Георгиев

Клуб на инвалида и пенсионера №2 в Силистра поднови дейността си наскоро след близо две години, през които заради…

Posted by Jordan Georgiev on Wednesday, May 11, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе