Продължават обученията на приемните семейства по проект „Приеми ме 2015“

Във връзка с реализирането на Проект „Приеми ме 2015“ – BG05M9OP001-2.003-0001-C01 и изпълнението на Дейност 4 «Обучение, подкрепа и супервизия на екипите по приемна грижа» от същия, Община Силистра сключи допълнително споразумение за провеждане на обучение, подкрепа и супервизия на екипите по приемна грижа през 2022 г. с Изпълнителя „Еквилибриум 2017“ ООД.

През м. март е проведена групова супервизия на членовете на Областния екип по приемна грижа /ОЕПГ/, през м. април бе проведена индивидуална супервизия на 14 приемни семейства с настанени при тях деца, като такава ще бъде извършена и през м. октомври 2022 г.

Други предстоящи събития, съгласно утвърдения за 2022 година график за провеждане на обучения и супервизия по проекта са: 1 специализирано обучение на членовете на ОЕПГ, 2 специализирани обучения на членовете на Комисията по приемна грижа /КПГ/ към РДСП, 3 групови супервизии на членовете на ОЕПГ, 2 индивидуални супервизии на членовете на ОЕПГ.

Целта на провежданите обучения и супервизии е членовете на ОЕПГ, КПГ и социалните работници от Отделите за закрила на детето да получавт регулярна подкрепа с оглед поддържане и повишаване качеството на предоставяната услуга и да поддържат високо ниво на компетентност за работа с потребителите на услугата, както и осигуряване на ефективно междуинституционално взаимодействие между териториалните поделения на АСП и екипите по приемна грижа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе