След Букурещ и София – офис и в Силистра на Двустранна търговска камара България – Румъния

В Силистра на 13 май от 10 ч. предстои откриване на трети офис (след Букурещ и София) на Двустранна търговска камара България – Румъния (ДТКБР), който ще е в Силистра на ул. „Дръстър” 36, научаваме от покана до медиите от страна на Дору Драгомир, председател на Камарата. Събитието ще бъде последвано от Бизнес форум „Свързване на бизнеси в Българско Румънския регион” в зала на община Силистра на ул. „Москва” 1 и ще започне в 11 ч.

ДТКБР подпомага и насърчава търговията между компании от различни сектори, опериращи на румънския и българския пазари, както и да създава общи пакети от допълващи услуги и продукти на компании от региона, популяризирайки ги в световен мащаб.

Дейността й е своеобразна платформа за актуална информация за бизнес средата в Румъния и България, в същото мвреме е и комуникационна система за нуждите на развитие на бизнеса в отношенията между двете страни, насърчаваща бизнес интересите на компании, които искат да започнат или развият своя бизнес в България или Румъния.

ДТКБР се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.

На събитието ще присъстват представители на регионални и местни власти от двете страни, представители на регионалните търговски камари по Дунавския регион, както и членове на българската и румънската бизнес общност. Събитието дава добра възможност да се научат нуждите на бизнес общността в региона и как тези нужди могат да бъдат адресирани от ДТКБР и останалите заинтересовани страни в двете държави.

„Нашият основен фокус е да обединим обществеността, политическите и икономически представители от двете страни, за да развиваме региона и неговия икономически растеж“, казват от Камарата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе